Monday, April 19, 2010

Pertemuan Penyair Nusantara ke-4

Pada 16 hingga 18 Julai ini akan diadakan Pertemuan Penyair Nusantaar ke-4 di Brunei Darussalam. Program ini lanjutan daripada Pertemuan Penyair Nusantara di Kuala Lumpur anjuran PENA tahun lepas. Pihak Asterawani akan menyediakan pengangkutan domestik dan penginapan sahaja. Tambang pesawat ditanggung sendiri. PENA mengalu-alukan sesiapa sahaja yang hendak pergi untuk memberikan nama lebih awal. Kalau hendak tempah tiket pun bolehlah berbuat demikian sekarang. Pihak penganjur juga meminta tiga sajak seorang untuk dimuatkan dalam antologi sempena Pertemuan. Sila hantar kepada pihak urus setia di bawah sebelum 31 Mei 2010.

22 Rabiulakhir 1431
7 April 2010

Kepada,

Assalamu alaikum,

PERTEMUAN PENYAIR NUSANTARA KE-4

Dengan penuh hormat, sukacita dimaklumkan kepada Tuan-Tuan / Puan-Puan bahawa ASTERAWANI akan menganjurkan Pertemuan Penyair Nusantara Ke-4 pada 16 – 18 Julai 2010 bertempat di Pusat Belia, Bandar Seri Begawan, Negara Brunei Darussalam.
2. Sehubungan dengan itu, saya dengan penuh hormat dan sukacita mengundang Tuan-Tuan / Puan-Puan untuk menyertai majlis di atas. Sayugia juga dimaklumkan bahawa pihak penganjur hanya akan menyediakan kemudahan penginapan dan pengangkutan domestik kepada peserta luar negara.
3. Pihak penganjur juga bercadang akan menerbitkan dan melancarkan antologi sajak pada pertemuan berkenaan. Oleh yang demikian, sukacita dimaklumkan kepada para peserta agar dapat menghantar tiga buah sajak, sekeping foto, dan biodata bagi tujuan tersebut kepada pihak penganjur tidak lewat daripada 31 Mei 2010.
4. Bersama ini disertakan atur cara tentatif pertemuan tersebut sebagai rujukan pihak Tuan-Tuan / Puan-Puan.
5. Di atas kesudian Tuan-Tuan / Puan-Puan menyertai pertemuan berkenaan, saya terlebih dahulu mengucapkan berbanyak–banyak terima kasih.
Wassalam.


Dengan Hormat,

……………………
(Zefri Ariff)
Pengarah Program
Pertemuan Penyair Nusantara ke-4
Tel: +673-8749500
Faks: +673-2337033

Sila hubungi SM Zakir atau Shamsudin othman untuk keterangan lanjut. Elok juga dibuat secara rombongan. Mungkin boleh dirundingkan.

1 comment:

Melihat Kesunyataan said...

Salam,
Saya nak menghantar sajak untuk antologi pertemuan berkenaan. Boleh dapatkan e-mail kepada siapa harus saya kirim.